Coffee Barista Cuisine

국내 바리스타 2급 자격증

커피에 대한 이해를 바탕으로 커피 제조를 위한 에스프레소 추출,
스티밍 훈련, 카푸치노 제조 실습을 집중적으로 교육하고
커피전문점 창업 및 바리스타로서 취업을 위한 대비과정입니다.

중앙이미지
Course Introduction

향긋한 커피에 깊고 부드러운 맛과 멋을 더하다!
바리스타 2급 자격증 취득과정!

바리스타는 추출되는 커피의 맛과 향을 결정하는 사람을 뜻합니다. 커피를 추출하는 작업을 위해 바리스타는 좋은 원두를 고를 줄 알아야 하며 커피의 특성과 로스팅 방식에 대해 숙지하고 있어야합니다. 원두를 특성에 맞게 추출하고 레시피에 맞게 재료를 더해 다양한 커피를 제조 할 수 있어야 바리스타의 전문성을 갖추었다고 할 수 있습니다.

바리스타자격증은 프렌차이즈 카페 취업 및 카페 창업을 위한 자격증 취득 뿐 아니라 취미로서도 충분히 이수할 만한
가치가 있는 자격증입니다. 매년 커피수입량과 커피시장이 늘어남에 따라 바리스타의 수요도 늘어나고있는 추세이며
디저트 문화가 확대되면서 그와 함께 커피시장도 발전하여 바리스타는 더욱 기대되는 직종 중 하나가 되었습니다.

퍼스트바리스타학원에서는 커피에 대한 이론 습득과, 충분한 전문 실무교육을 통해 바리스타의 꿈을 이루어 드릴 수 있도록 전문적인 커리큘럼과 강사진, 완벽한 수강환경을 제공하고 있습니다.

바리스타 2급 자격증, 이런 분들께 추천합니다!

  • 외식업체 또는 카페로 취업이나 창업을 희망하시는 분
  • 현재 카페 분야 종사자 중 자격증이 없는 분
  • 실생활에 활용하기 위해 자격증을 취득하려는 분
  • 커피에 관심이 있고 홈카페를 위해 전문교육을 받고 싶으신 분

강의목표

  • 커피에 대한 이론적 이해와 맛을 표현하는 방법을 습득하고 레시피를
    정확하게 이해하며 커피 제조 기술을 습득할 수 있습니다.

  • 커피원두 그라인더 선택과 에스프레소, 카푸치노 추출 기술을 평가하는
    실기 시험 형태로 진행할 수 있게 준비합니다.

  • 시험대비에 맞춘 체계적인 실기 수업 진행으로 바리스타 자격증 합격을
    위한 취득 노하우를 확실하게 전수합니다.

  • 커피 문화를 이끌어 갈 바리스타 양성을 목표로 최선의 교육을 제공하여
    수강생 모두가 원하는 꿈을 이루실 수 있습니다.

Lecture Overview

Lecture Overview
Start Dates 59 Batch - Weekdays: 07/07 (Mon), Weekends: 07/12 (Sat)
60 Batch - Weekdays: 07/21 (Mon), Weekends: 07/26 (Sat)
Capacity 20 persons
Duration 2개월 과정
Class Format 주 5회(월~금) or 주 2회(토,일) 수업
Class Times Morning / Afternoon / Evening / Weekend ※Please contact each branch for exact times.
Education System

First Academy's
Unique Education System

First Academy boasts a certificate pass rate of 85%+. With core theory lectures and 1:1 support from full-time instructors, students prepare for written exams and submit practical work in stages, receiving 1:1 feedback to focus on weak areas and improve success rates.

1:1 support from full-time instructors

1:1 Structured Support
from Full-time Instructors

Core theory lectures and practice questions combined with personalized 1:1 support to boost practical skills.

Practical training with 1:1 feedback by session

Session-based Practical Training
with 1:1 Feedback

Individual ingredient practice, thorough material education, and 1:1 feedback after each submission.

1:1개인 맞춤형
실기교육 순서

커피 원두 감별과 로스팅 공정,
에스프레소 추출, 에스프레소를
기본으로한 라떼아트등 맞춤형
실습을 진행합니다.

  • Step 1 메뉴 교육

    커피에 관한 필기
    이론을 이해하기
    쉽게 교육

  • Step 2 강사 직접 시연

    검증된 전문강사의
    시연을 실기 시험
    순서별로 진행

  • Step 3 커피추출

    강사의 시연을 토대로
    수강생이 직접 커피
    추출을 진행

  • Step 4 레시피 & 서비스교육

    커피레시피 및 바리스타
    서비스에 관한 교육을
    1:1로 진행

  • Step 5 실전대비 피드백

    수강생의 보완해야
    할 부분을 체크하고
    보완하도록 교정

Lecturer in First Cooking Academy

First Cooking Academy Full-Time Instructors

We assign full-time instructors to ensure high-quality education and provide thorough student support.

Certificate Recipe

바리스타 2급 자격증 실기메뉴

바리스타 자격증 실기시험을 대비하여 커피 그라인더 선택과 에스프레소, 카푸치노 추출기술을 배우는
실습과정을 중심으로 커리큘럼이 진행되며 위의 모든 과정을 완벽히 습득해야합니다.

  • 1회차

    • 커피 머신의 이해
    • 커피 머신의 명칭 및 사용, 청소방법
    •  
  • 2회차

    • 그라인더의 이해
    • 그라인더의 명칭 및 사용, 청소방법
    •  
  • 3회차

    • 에스프레소에 대한 이해
    • 에스프레소 추출 과정
    • 에스프레소 추출 시 올바른 자세와 방법
  • 4회차

    • 커피학
    • 커피의 기원과 역사
    • 커피의 정의와 품종
  • 5회차

    • 우유 스티밍 & 푸어링의 이해
    • 우유 스티밍 & 푸어링 실습
    •  
  • 6회차

    • 카푸치노 제조
    • 카푸치노에 맞는 우유
    • 카푸치노에 맞는 스티밍 & 푸어링
  • 7회차

    • 실기시험 준비
    • 5분 준비과정
    • 10분 시연과정
  • 8회차

    • 실기시험 준비
    • 5분 준비과정
    • 10분 시연과정

자격증취득과정의 핵심은 바로 합격률입니다!
전문강사진의 1:1 맞춤형 강의를 통해 확실한 합격을 책임지겠습니다.

자격증 취득 일반 참고사항 열기
First Cooking Academy

My Academy,
Reasons to Choose First Barista Academy

Expert instructors and tailored education ensure student satisfaction.

  • Reason 01 Veteran Full-Time Instructors by Course

    Full-time instructors ensure quality education and attentive student care.

  • Reason 02 Hands-on Ingredient Practice

    Theory and one-on-one practice for better learning.

  • Reason 03 Expert Seminars

    Professional seminars offering career and exam tips.

Student Review

Student Testimonials

Kim Seoyoung Coffee Barista
Student Satisfaction

5★★★★★

Q. What motivated you to attend First Academy?
I have always been interested in coffee, and my interest grew even more after starting a part-time job at a cafe. When I decided to seriously study to become a barista, I researched several academies, and First Academy’s curriculum appealed to me the most, so I chose it.
Q. What was the most memorable part of the classes?
I was impressed that the instructors corrected my posture during the practical exam and provided detailed feedback on all my questions. Combining theory and practice improved my understanding of coffee trends, and the classes were always enjoyable thanks to the instructors’ cheerful preparation.
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Photo Story

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  • The 2nd EUCA Examiner Certification Exam Held!

  • EUCA Supervisor Seminar Held for the First Time in Korea!

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  • Matcha Shot Latte That Reminds You of Jeju Island~

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  • Full of vibes Cafe Startup Class~~ Blue (Purple) Lemonade

  • Tiramisu latte perfect for chilly weather~

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  • Latte Art Practice by Domestic Barista Course Students

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  • Coffee Barista Class: Americano & Latte Practice

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Job Support Process

1:1 Personalized Job Support Process for Students’ Dreams and Successful Chef Employment

  • Employment Support Program

    • Support team intro
    • Dedicated manager
    • Trainee management
    • Program schedule
  • Resume & Cover Letter

    • Sample templates
    • Writing tips
    • Application cases
  • 1:1 Mock Interviews

    • Resume review
    • Field consultation
    • Career planning
  • Trainee Evaluation

    • Outfit review
    • Interview skills
    • Q&A techniques
  • Company Matching

    • Instructor evaluation
    • Company matching
    • Personalized success

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